A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to get property 'image' of non-object

Filename: core/MY_Controller.php

Line Number: 144

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Trying to get property 'sef' of non-object

Filename: core/MY_Controller.php

Line Number: 149

Глоба за близо 200 000 лв. за фирма на Марешки | eurocom.bg
Гледай
на живо

Глоба за близо 200 000 лв. за фирма на Марешки

Продават бензин по-евтино от "големите" в бранша

Глоба за близо 200 000 лв. за фирма на Марешки Комисията за защита на конкуренцията наложи глоба от на близо 180 хиляди лева на фирма на лидера на ... thumbnail text

Комисията за защита на конкуренцията наложи глоба от на близо 180 хиляди лева на фирма на лидера на партия „Воля“ Веселин Марешки. Санкцията е в разрмер на нула 1 стотна от процента от годишния оборот на фирма Трейднет Варна ЕООД. Комисията е установила извършено нарушение по ЗЗК. Фирма "Трейднет Варна" ЕООД е регистрирана в края на 2010 г. като собственост на майката на депутата Веселин Марешки - Веска Марешка. През миналата година е прехвърлена на сестрата на Марешки - Нина Найденова Марешка - Иванова.

Проверката на КЗК е направена след сигнал на фирми от бранша, сред които Лукойл, Петрол, Ромпетрол, ОМВ и други. Установено било, че фирмата на Марешки е продавала в свои обекти в страната, цитирам: „ горива на дребно (бензин, дизел и пропан-бутан) на цени, по-ниски от разходите за производство и реализация на тези продукти за продължителен период от време и в значителни количества, с цел нелоялно привличане на клиенти“.

Именно затова КЗК смята, че са нарушени правилата за лоялна конкурентна среда.