Гледай
на живо

Голям протест срещу управляващите в Сърбия

Хиляди недоволни от президента Александър Вучич

Голям протест срещу управляващите в Сърбия Нов голям протест срещу управляващите в Сърбия. Хиляди се събраха в Белград, недоволни от президента... thumbnail text

Нов голям протест срещу управляващите в Сърбия. Хиляди се събраха в Белград, недоволни от президента Александър Вучич, когото обвиняват в авторитарно управление. Протестиращите носеха плакати с надпис "Един от 5-те милиона". По този начин отправяха послание към Вучич, който каза след един от предишните митинги, че няма да се съобрази с исканията за промени в изборния закон и държавните медии, дори ако протестиращите на улицата са 5 милиона. Затова шествието стигна до централата на националната телевизия, която протестиращите обвиняват в зависимост от властта.

Според организаторите в митинга са участвали 40 хиляди души. Това е най-голямата от досегашните демонстрации. Повод за началото на протестите беше тежък побой над политика Борко Стефанович след митинг на опозицията в Крушевац в началото на месеца.

"Искаме да изпратим ясно послание на властите, че повече няма да търпим насилие в Сърбия. Няма да търпим престъпленията, корупцията и мафията, която управлява държавата. Тук сме, за да покажем съпротивата си срещу всичко, което става в Сърбия", заяви Иван Мандич, участник в протеста.