Гледай
на живо

Голям терористичен атентат бе предотвратен в Холандия

Седем души са арестувани

Голям терористичен атентат бе предотвратен в Холандия Холандската полиция е предотвратила "голям терористичен атентат" по време на "голямо събитие" в стра... thumbnail text

Холандската полиция е предотвратила "голям терористичен атентат" по време на "голямо събитие" в страната, предадоха световните агенции, като се позоваха на изявление на прокуратурата. Седем души са били арестувани по подозрения, че са планирали терористична атака.

Заподозрените искали да се сдобият с автомати "Калашников", пистолети, ръчни гранати, колани с експлозиви и материали за няколко коли бомби. Холандската полиция била уведомена първоначално от разузнаването, че лидерът на групата, 34-годишен иракчанин, планирал нападение срещу "голямо събитие в Холандия, на което би имало много жертви". Иракчанинът е свързван с "Ислямска държава", след като през миналата година бе доказано, че е пътувал зад граница, за да се влее в редиците на групировката.

Припомняме ви, че това е пореден опит за терористична атака в европейската страна. Само преди месец холандската полиция простреля и задържа афганистанец, който рани с нож двама американски туристи на централната гара в Амстердам.