Гледай
на живо

Голямото четене на делото КТБ продължава

На 9 май бе даден ход на делото по същество

В Специализирания наказателен съд продължава голямото четене на мегаделото КТБ. Очаква се днешното съдебно заседание да преминесамо в четенена обвинителния акт, който е 5 000 странци.

Съдия по делото е Виржиния Петрова, която започна с четене на обвинението на 9 май, когато процесът тръгна по същество, и до днес е прочела около 100 страници от многотомното дело.

Основен подсъдим по мегаделото за източване на КТБ е бившият мажоритарен собственик на банката Цветан Василев, който е сочен за ръководител на останалите 17 подсъдими. Василев е обвинен в ръководене на организираната престъпна група, която е източвала банката.

Ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев е един от прокурорите по делото. Той заяви, че доказателствата, с които разполагат, ще дадат отговорите на въпросите, които се задават в обществото.

На въпроса защо Делян Пеевски не е в залата, Гешев заяви: " За г-н Пеевски няма доказателства към този момент в този предмет на разследване, че е извършил престъпление. Затова го няма в обвинителния акт."