София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Гонят Бербатов от Индия

„Керала“ иска да развали договора с Митко

6 годиниСпортни 7 Боряна Райчева

Българският нападател Димитър Бербатов най-вероятно няма да изпълни докрай договора си с индийския тим “Керала бластърс“, съобщава местната преса. Бербатов подписа с отбора през лятото договор за един сезон.

Откакто е в "Керала" обаче, българинът постоянно е преследван от контузии и изигра само шест мача, от които в три остана на терена през всичките 90 минути. Бербатов, който беше привлечен, за да помогне на тима си да стане шампион на Индия, има само 361 минути през сезона и не успя да се разпише нито веднъж.

Според договора си с "Керала" бившият нападател на "Манчестър юнайтед" трябва да получи около 1 милион евро за осем месеца.

Позововайки се на свой източник от клуба, местно спротно издание твърди, че "Керала" обсъжда възможността да се раздели с Бербатов предсрочно, за да освободи място за друг чужденец. В момента трансферният прозорец в Индия е отворен и така може да бъде картотекиран нов играч. По-късно през седмицата ще се състои среща на ръководството, след която ще се вземе решение за Бербатов.

Нападателят, който на 30 януари ще навърши 37 години, беше без отбор от лятото на 2016 г., когато напусна гръцкия ПАОК. Наскоро бившият съотборник и приятел на Бербатов, Александър Томаш, който води "Берое", загадъчно подхвърли, че нападателят може да подпише с тима. През лятото Бербатов беше спряган за ново попълнение на отбора от Стара Загора.