София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Google учи малките и средни предприятия на цифровизация

Премиерът Борисов ще вземе участие в старта на програмата

6 годиниИкономика 6 Боряна Райчева

Технологичният гигант Google, с подкрепата на Министерството на икономиката, стартира обучения за цифрови умения на малките и средни предприятия в България. Официалният старт на програмата „Grow with Google“ ще бъде даден от 11 ч. в Гранд Хотел София, съобщиха от правителствения пресцентър.

За откриването на събитието е поканен министър-председателят Бойко Борисов, а в него участие ще вземат заместник-министърът на икономиката Александър Манолев и Анетe Крьобер-Риел, старши директор „Публични политики и връзки с правителствата“ в Google.

Събитието ще започне с „Grow with Google Digital Workshop“ с участници от малки и средни предприятия в България, обучители и съветници. След церемонията по откриването ще се проведе дискусия "Цифрови умения - Нови възможности за развитие на местните бизнеси", която ще се фокусира върху значението на цифровите умения за малки и средни предприятия и икономическия растеж в страната. В нея участие ще вземат и евродепутатът Ева Майдел; Григорис Зарифополус, регионален мениджър за Гърция, България, Кипър и Малта в Google; Саша Безуханова, основател на Move.bg, и Добромир Иванов, член на борда на Българската стартъп асоциация – BESCO.