София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Google започва доставки на продукти с дронове

Над 1000 доставки без нито един инцидент

5 годиниТехнологии 6 Боряна Райчева

Дъщерната компания Wing e започнала доставки с дронове в Австралия, съобщи самата тя. През последната година в покрайнините на Канбера са се извършили тестове на услугата, която вече има всички необходими разрешителни, съобщава австралийското подразделение на ABC.
"Всички могат да са спокойни, че от гледна точка на сигурността, услугата ще работи много, много добре, както по време на тестовете в Бонитън", коментира говорител на регулатора CASA.
По време на тестовете са направени над 1000 доставки без нито един инцидент., но все пак са открити проблеми. Жителите на предградието се оплакват от твърде шумните дронове. Въпреки че нивата на шум са под нормите, местни жители ги смятат за прекалено шумни. Затова Wing е създала нов дрон, който е тих.
Първоначално услугата тръгва в пет предградия на Канбера. Дроновете ще могат да пренасят предимно по-леки и малки продукти като хранителни стоки. Стоките ще се осигуряват най-вече от местни фирми и магазини, които ще ги доставят до специалното депо на Wing. От него те ще се закачат за дроновете и ще се изпращат към клиентите.