София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Горанов: Изявлението на Радев за страната вреди на бизнес климата

Министърът на финансите с коментар за позицията на президента

4 годиниПолитика 15 Боряна Райчева

Не съм съгласен с позицията на президента Румен Радев, че трябва да се вглеждаме в собствените пръсти на краката и да не се влияем от чужди оценки. Неговите оценки показват само, че той е приел ролята на лидер на опозицията и за съжаления понякога с това вреди. Радев вреди на това, с което ни упреква. Пример за това е как преди време той беше лошо посъветван и каза, че външните инвестиции в България спадат, а това не е вярно фактологично. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов в ефира на БТВ.

"С подобни изявление с цел да се навреди на правителството се влияе и на бизнес климата, защото представител на държавата, който постоянно хули управлението кара външните инвеститори да погледнат по различен начин на България. Да, изпълнителната власт има повече оперативна власт в държавата, но това е отредено по Конституция и ако малкият политически опит на Радев му дава покой и търси сравнението между себе си и един, например, партиен лидер, който изпълни Президентството с много повече съдържание като Георги Първанов това безпокойство в неговите действия не е обективно", каза още Горанов.