Гледай
на живо

ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ НЯМА ДА ПОДАВА ОСТАВКА

ТОЙ ОСТАВА НА ПОСТА ФИНАНСОВ МИНИСТЪР

ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ НЯМА ДА ПОДАВА ОСТАВКА Финансовият министър Владислав Горанов няма да подава оставка. Той заяви това в парламента след като... thumbnail text

Финансовият министър Владислав Горанов няма да подава оставка. Той заяви това в парламента след като Радан Кънев поиска от него да напусне поста си, заради прокарването на данък „уикенд“.
Финансовият министър обяви, че системата на ДДС не е променена нито на ниво директива, нито на ниво закон при ползването на активи.
Горанов добави, че промените в Закона за ДДС дават ясен ред по какъв начин данъчната администрация да регулира тези процеси. В такъв случай тя няма да създава допълнителни ангажименти, несъществували досега за бизнеса.
Финансовият министър припомни, че още в първия закон за ДДС от 1993 година ползването на активи за лични нужди е облагаема доставка, за която се дължи данък.
Реално според него бизнесът не получава нови ангажименти, а просто се въвеждат правила, за да няма своеволно и противоречиво третиране на операции от страна на данъчната администрация.
Горанов е категоричен, че аргументите на Радан Кънев за искането на неговата оставка не са достатъчни, за да се замисли над това. Министърът е на мнение, че по този начин лидерът на ДСБ търси своята опозиционна роля.