София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Готви ли се преврат в БСП?

Заседава Националният съвет на левицата

5 годиниПолитика 11 Боряна Райчева

Важни партийни въпроси събра тази сутрин в 11:00 часа Националният съвет на Българската социалистическа партия. Заседанието се случва, след като от вчера в публичното пространство се чуха гласове за това, че от днешните решения зависи по кой път ще поеме лявата партия и кой води членовете й. Още преди началото на съвета  днес се чуха критики за опитите за превръщане на БСП в партия от лидерски тип.
 
Те бяха изказани от депутати от левицата, сочени за вътрешна опозиция на председателя Корнелия Нинова. За да сложи край на спекулациите, самата Нинова слезе минути преди началото на съвета, за да  заяви шегувито пред журналистите, че, както е видно е цяла и главата й не е взета.
 
На днешното заседание БСП трябва да определи дата за конгрес на партията, който да се проведе в края на януари, да обсъди бюджета за следващата година, както и алтернативния бюджет, който левицата предлага, а също и да определи процедурите и правилата за листата на партията за евроизборите.
 
Също така се очаква Нинова да предложи на делегатите да се гласуват декларация в защита на Елена Йончева  и  други трима депутати от БСП, които тази седмица внесоха в пътната агенция искане за независима експертиза за състоянието на пътищата и магистралите у нас.