София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Говорят още недоволни от Иванчева инвеститори

Преписката им престояла в кабинета й месеци

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Все повече стават инвеститорите в район „Младост“, които разказват за недоволството си от дейността на кмета Десислва Иванчева, задържана в шумна  акция от специализираната прокуратура по обвинение за корупция в особено големи размери.
 
Инвеститорът Валентин Захариев и неговият адвокат Стоян Митков разказаха пред „Нова телевизия“ за сагата с невъзможността  за строеж на 6-етажна сграда в района повече от 20 години.
 
„Искаме да изградим това, което е възможно според градоустройството. Става дума за 6-етажна сграда. Това не е зелен район, не е междублоково пространство, а е празно място", поясни адвокат  Митков.
 
Юристът посочи, че за периода преди тази година и половина, в които управлява района Десислава Иванчева, тя няма отношение към забавянето. Обвиненията им към нея са свързани с времето от септември 2017-та до ден днешен, когато преписката на инвеститора престоява в кабинета й, при положение че всичките им документи за строеж са изрядни.
 
Говорителят на пресцентъра на района Петър Кържилов пък обясни, че въпросният строеж е спрян, тъй като той граничи с парк „Въртопо“, а около него всичко се планувало да се застрои, което ще намали значително зелените зони в квартала.
 
На това инвеститорът и адвокатът му обаче репликираха, че изобщо не става дума за този имот, а за друг и че Къжилов лъже.
 
Така или иначе споровете около преписки, престоявали в кабинета на Иванчеа стават все повече.