София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Градските автобуси в Пловдив - вече в Google Maps

Пътуващите проверяват през телефона си кога идва следващият рейс

пропускане
5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Жителите и гостите на Пловдив вече могат да организират много по-бързо и лесно придвижването си в града само чрез телефона си. Разписанието на градския транспорт в града пот тепетата е синхронизиран с приложението  Google Maps. Така може да се получи в реално време информация за това на коя спирка след колко минути ще дойде конкретен автобус.
 
По този начин Пловдив става вторият български град след столицата София, за който може да се получи упътваща информация от услугата на най-голямата търсачка в света.
 
Мобилните устройства с операционна система Android дори ще известяват пътниците къде и кога да слязат от автобуса, за да не стават грешки. 
 
Експерти все пак предупреждават, че в ранните и късните часове  са възможни все пак грешки в разписанието заради натоварения трафик. През останалата част от деня, графикът отговарял напълно на реалното пристигане на превозните средства.
 
От своя страна пловдивчани споделят, че се надяват електронните табла по спирките да заработят със същата точност, той като към момента на много от тях дори липсвала информация кога пристига конкретен автобус.