София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Граждани от "Обеля" и "Красна поляна" срещу презастрояването

Протестите им продължават

5 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

"Презастрояването на  крайните квартали в София е факт." заявиха в предаването "Делници" представители на "Обеля" и "Красна поляна".
 
Според Георги Миланов от "Красна поляна" в квартала им вече българите и ромите са 50 на 50 и управляващите не вършели нищо, за да ги интегрират. Той призова възможно най-скоро управляващите да вземат мерки в тази посока.
 
Миланов коментира и разпада на целия квартал, като пример в тази посока беше даден стадионът, в който поколения, живеещи в "Красна поляна" са играли, който в момента бил крайно занемарен.
 
Положението в "Обеля" било същото, коментира представителят на квартала. Тя обясни, че всички вече възприемали мястото като гето. В същото време презастрояването течело с пълна сила и реално не оставали детски площадки.
 
Именно с цел по-добър живот в квартала, недоволните обясниха, че протестите на живеещите там ще продължат. Сред исканията им са изграждане на канализация в кв. "Модерно предградие", както и спиране на нерегламентираните строежи.