София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Гражданите във Волуяк протестират

Демонстрацията е срещу липсата на канализация, водопровод и неудобния градски транспорт

4 годиниОбщество 296 Боряна Райчева

Граждани протестират срещу липсата на канализация, водопровод и неудобния градски транспорт във Волуяк. Те са се събрали на малкия площад до жп гарата.

На протеста присъстват десетки граждани, лидерът на БСП - София Калоян Паргов, общинският съветник и председател на МО на БСП в София Петко Димитров, районният председател на социалистите във "Връбница" Христиан Кръстев, Владимир Петров, който беше кандидат на БСП за кмет на "Връбница", и председателят на младежкото обединение в района Илияна Рангелова. На място е и общинският съветник от БСП в Столичен общински съвет Николай Нимолов.

Калоян Паргов разговаря с протестиращите. "Знам, че един основните проблеми е канализацията. В момента се изготвя и е вече в МРРБ общият проект за ВиК за този програмен период", обясни Паргов.

След срещата с Паргов гражданите се обединиха около становището да излъчат Инициативен комитет, за да проведат среща с изпълнителния директор на "Софийска вода".

Заедно с лидера на столичните социалисти те коментираха бюджета на столицата и проблемите с довеждащия транспорт. Те заявиха готовност да присъстват на заседанието на Комисията по транспорт в понеделник.

Събитието е под мотото "С нашите пари, с нашите данъци, направете нещо и за нас!" и е част от кампанията "24х24" на Младежкото обединение (МО) на БСП - София.