София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ГРАНТОМОТИВИРАНИ ПРОТЕСТЪРИ, СЪР

ЗА "ДВУКОНТУРНАТА СИСТЕМА" НА ВЛАСТ В КОЛОНИЯТА

8 годиниОбщество 5 Боряна Райчева

 

- Баримор, какъв е този шум навън?

- Грантомотивирани протестъри, сър.

 

Протестърите (неофициалният, но най-креслив глас на Козяк 16) искат оставката на, цитирам: "Борисов, Цацаров, Местан - в един казан".

Всъщност, за да бъде разбрано, как функционира колонията, трябва да се разбере, че по стар англосаксонски обичай те използват т.нар. "двуконтурна система" за власт.

Едната власт (първият контур) е официалната, фасадната, видимата, припознаваната от обществото.

Другата (вторият контур) е истинската власт. Тя е надзорник, инструктор, началник на фасадната.

В САЩ, Великобритания и в другите англосаксонски страни с подобно устройство вторият контур са клубовете, тайните общества, банковите картели. Те монтират свои хора в комисии, в министерства, като съветници и прочее "приставки" към главните, или важните фигури от първоконтурната (формална) власт.

Например: съветниците (някои от тях) на американските президенти, или хората в дадени комисии по нещо си, решават всички важни стратегически въпроси и оставят само тактическото (да се чете - техническо) изпълнение на първоконтурната фасадна власт. Която формална власт всъщност е и бушона, буфера, който носи отговорността пред обществото, държавите и народите.

В същото време става кристално ясно, че точно такава система те използват и в завладяните колонии и протекторати, като в Русия, България, Украйна и други подобни страни. Има формална, официално избрана, наложена и утвърдена от тях колониална власт. В нашия случай това е Бойко Методиев Борисов (ГЕРБ). Тази власт обаче се контролира от истинския господар пак на две нива:

  • Първи контур: на ниво формални дипломатически контакти: съветници, препоръки, «очакваме от вас предвидимост» и други подобни "кабели и проводници" от Козяк 16 към "триъгълника на властта": Министерски съвет, Президентство и Парламент.
  • Втори контур: в нашия случай (но, всъщност – и навсякъде по света) той е представен от НПО/NGO и СМРАД.

Този втори контур, когато е нужно, става на тази тояга, с която бият през пръстите, ръцете и даже по главата първия контур (формалната власт, която нещо е сгазила лука, по мнението на Държавния департамент, Козяк 16). Този бой през пръсти, ръце, крака и глава си има градация и добре известен арсенал: от сравнително мирни протести, като сегашния, през истински брожения, когато същите тези протестъри (!) громяха и трошаха в София при "ОСТАВКА" за Орешарски (за 1,5 млрд.) и ЗА завръщането на същия този Борисов. Затова и мълчаха за новите 26 млрд. – нямаше заповед за действие. Сега обаче същият този протестиращ срещу Орешарски и окупиращ СУ (пак в полза на Бойко) Манол Глишев мята домати на кадрите от статията. Ако трябва, ще дойдат (всъщност, ще задействат) и главорезите. Тия, същите, от 20 и нещо «сирии», дето в момента са «клети бежанци». Пак ако трябва, и пазарджишките джихадизирани цигани ще се включат – всичко е готово – те отдавна са вече тук и само чакат команда за действие.

Обърнете внимание на простите факти: човечецът Христо Иванов (протестър, фулбрайтовец, без 1 ден работен стаж и с отнети адвокатски права) беше назначен именно по решение (казват му «съгласувано одобрение») на Козяк 16. Сега, когато обаче е принуден да подаде оставка се появяват неочаквани лозунги "Христо Иванов - премиер!".

И, забележете на кадрите: тези огромни транспаранти «Лустрацията», «за съдебната реформа», «граждани срещу мафията» (а как без това?), коя рекламна агенция толкова бързо успя да ги измисли, кога успя да ги отпечата и кой ги плати?

Кой изобщо ги организира?

Отговорът: същият, който за броени минути успя да докара над 300 протестъра пред НАТФИЗ (не от студенти!), които искаха кожата на Волен. Същите, които с качулките громяха центъра на София грантомотивирано, надуваха вувузелите, биха тъпаните и правиха пърформанси с фалшиви пози и голи цици (уж по Делакроа).

Защо е цялата тази патаклама?

Причините са няколко и всъщност отговарят на двата ключови въпроси, които следва да си задаваме всеки път:

- Кой има полза? Кому е изгодно това? Кой има нужда от това?

- Кой има възможности: организационни, финансови, ресурсни, технологични и други за да го направи.

В случая можем да започнем от втория въпрос, за да стигнем до първия.

Кой има възможности?

 Отговора на въпроса "кой има възможности" се крие в отговорите на няколко производни въпроси:

  • кои го правят? На кадрите се виждат Манол Глишев, Димитрин Вичев, вероятно полицаите, и софиянци веднага ще назоват поне още 2-3 по-известни имена от кохортата "грантомотивирани будни граждански съвести, съкратено - протестър".
  • кой ги управлява? Досега поне тези персонажи и по тази техника, са управлявани от НПО/NGO и други ГМО инструменти на Козяк 16.
  • кой ги мотивира? Ами същите НПО/NGO и ГМО пипала, управлявани отново от Козяк 16 и съюзни на този адрес подобни ведомства.
  • кой осигурява за тях безнаказаност и материално-техническо снабдяване? Отговорът е същият.

Добре, отговорът на въпроса "кой има възможност" е ясен. Те не си правят особен труд и да го крият. Става все по-ненужно усилие.

Кой има полза?

Тук отговорът е малко по-интересен: защо им е на Козяк 16 (САЩ) да го правят?

Ами аз се сещам (може и да греша, разбира се) за няколко възможни причини.

1. Въвеждане на ред и стягане на редиците в критични времена. Новият посланик е вече назначен Той си каза ясно, честно и цинично - какво и как смята да прави.

И действа: след мърдосването и мързелуването на грантомотивираните ренегати за последните месеци на относително безвластие от отзоваването на Марси Рийс до сега е решил да срита подчинениете му туземни задници. При това, да срита всички наред: от протестърите и чрез тях, Съдебната система ("Долу Свинската палата") и Парламента ("Да опраскаме прасешкия парламент") и Правителството. Вижте лозунгите (цитирани са в статията) и става ясно – какво е посланието. След което става ясно – защо се прави.  

Ритникът всъщност стига (макар и засега само като послание) до самия Бойко Методиев Борисов –  демонстрация на сила и заявка за намерения. Пак ви казвам – вижте лозунгите – измислени са не от изпълнителите: "Ще метем", "Оставка", "Борисов, Цацаров, Местан – в един казан", "Ела да те погаля по главата".

И за да няма недоразумения, трябва да му е ясно, че контролират и полицията ("Полицията с нас!"). Все пак Румяна Бъчварова, колкото и да е негодна и неподходяща за този пост е плътно (в това число и семейно) обвързана с протестърската грантомотивирана гмеж и към нея винаги като гербова марка е закрепена "съветничката" и която всъщност никога не е оставяла истинската си работа към Козяк 16. Беше закрепен и друг «съветник» (протестър), който Бойко има неблагоразумието да отстрани.

Предупреждавах го, колкото и да е послушен, и верен, няма как да си купи нито богато спокойствие, нито дълбока старост. Няма такива възможности в менюто. Никога не е имало. Всичко е твърде временно, даже кратковременно. Като сиренцето в капана. Ако можех да го срещна, за да му дам един почти приятелски съвет (какъвто изобщо не заслужава), щях да му кажа: "Бойко, прибери си поне заложничката оттам. Дъщеря ти е. Путин, Лавров и други водещи руски политици отдавна си прибраха децата от странско. Помисли си. Нали нямаш илюзии, че си по-умен от тях? Или, че след като освиткаха толкова много послушни и далеч по-верни, и ценни марионетки от тебе, някой ще те пожали? Опичай си акъла, Бойко!".

Аз скоро няма да му го кажа на живо, та, ако някой наистина му мисли доброто, да му предаде.

2. Натегачество. Ерик Сет Рубин явно държи да покаже активност, ефективност и резултати. Казано по нашенски – да се натегне за отчетност пред своите началници. Още от идването почва да вкарва ред в разхайтената колония.

3. Необходимост. Народът озверява от безизходица, немотия и отчаяние. Такъв народ винаги започва да гледа наляво. И като гледа наляво, на Балканите по навик започва да припознава Русия като някаква сянка-отражение на СССР, символа на някога лявото. А Русия, въпреки че е дива капиталистическа колония, която се възправя със скърцане и болки в ставите, все пак е започнала да разваля дисциплината с неподчинение и неподозирана военна активност. Дава лош пример.

На такъв народ трябва бързо и оперативно да бъде избита от главата каквато и да е мисъл за русофилия, за вземане на пример от Русия и за каквито и да е подобни бунтовни освободителни действия. Още повече, когато в Турция нещата станаха също трудно управляеми.

На такъв народ ще "съобщим" отначало с посещението на Дейвид Камерън, после с протестъри и ако нещо не са доразбрали, ще им го съобщим като за последно на 15.12.2015 г. с Ахмед Давутоглу (приемника на Ердоган, засега). Защото личности като Борисов и Ердоган са оборотен материал, но концепцията е нещо твърдо и нерушимо.

И такива бунтове и недоволства на гладко асфалтирания и осветен път на магистралата на концепцията трябва да бъдат изчистени, изметени и унищожени. Война е и всякакви глезотии вече са недопустими.

4. Съдебна реформа. Аз лично мисля, че това е нарочна мътилка: "съдебна реформа". Никой не е обнародвал, какво именно, защо именно, и как именно искат да й реформират, само словоблудие и демагогия от СМРАД тече.

Прочее, подозирам (и рядко греша напоследък), че тези мерзавци отново са имали намерение да "узаконят" още доста гадости, с които да ни дозабият в калта, или да ни вкарат в строителния им бизнес. Само, че знаете ли, какво означава "да те вкарам в строителния бизнес" на езика на тяхната ню-йоркско-чикагска мафия? Да те вкарат в качеството ти не на бизнесмен и даже не на строител, а на интертен материал.

Сега разбрахте ли?

5. Има и други, доста съществени причини. Но първо - една част от тях отдавна съм ги обяснявал подробно, и второ – друга важна част не са за широката публика тук. От това обаче те не стават по-малко сериозни.

И за да завърша, ще се повторя: Въоръжавайте се, но не с търпение!

___

Автор: Пламен Пасков

Още от Пламен Пасков в Евроком