София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Грешка прати мъж на адрес, където никога не е живял

Недоразумението е между два района в София

7 годиниОбщество 2 Боряна Райчева

Административна грешка изпрати мъж на адрес, където никога не е живял. Потърпевш е аграрният специалист проф. Огнян Буюклиев, който разказа за случилото се в предаването „Делници“ на телевизия Евроком.

Професорът решил да продаде колата, която съпругата му карала. Трябвало да се даде справка, че данъкът е платен. Буюклиев уверява, че е платил по интернет. Проблемът идва от там, че нотариусът няма достъп до базата данни за платени данъци. Така професорът трябвало да отиде до общината и да разпечата разписка. Отивайки в район „Красно село“, потърпевшият разбира, че старата му кола, която отдавна е продадена, все още се води на негово име.

Оказва се, че автомобилът се води в квартал „Люлин“, където мъжът никога не е живял. Всъщност проф. Огнян Буюклиев живее в район „Красно село“. От общината в „Красно село“ и „Люлин“ твърдят, че от 1997 до 2005 година професорът е живял в къща в „Люлин“. Грешката идва от там, че адресът му в „Красно село“ е булевард „Македония 2“, а сгрешеният адрес в „Люлин“ е на улица със същото име и същия номер.

В крайна сметка проф. Буюклиев се обажда в КАТ, където има познати и разбира, че колата отдавна не се води на негово име.

След случая, професорът решил да направи една справка и да проучи как стоят нещата чисто бюрократично в районите на София.

Потърпевшият е решен да доведе нещата до край.

Ако проблемът на се разреши, професорът ще трябва за всеки проблем в периода 1997-2005 година да ходи до „Люлин“, където никога не е живял.