София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Григор Димитров отпадна от US Open

Българинът загуби от Стан Вавринка в първия кръг на турнира

5 годиниСпортни 7 Боряна Райчева

Най-добрият български тенисист Григор Димитров претърпя една от най-тежките си загуби за годината от швейцареца Стан Вавринка. Двамата се изправиха в първия кръг на турнира от Големия шлем US Open. Българинът имаше лошия късмет да се изправи срещу шампиона от 2016 година в турнира, което драстично намали шансовете му за продължаване напред.

Началото на двубоя бе равностойно, като двамата тенисисти си размениха по три гейма, но след това последва чудовищен спад в играта на българина, който загуби седем поредни гейма. Мачът с бързи темпове се насочи към швейцареца, който дори в третия сет получи контузия в кръста и лявото бедро, но и това не помогна на Димитров да се върне в двубоя.

Григор отново не успя да достигне далеч в САЩ, след като и през миналата година отпадна рано в турнира след загуба във втория кръг. Победителят в срещата Вавринка ще се изправи в следващия мач срещу французинът Уго Хъмбърт.