Гледай
на живо

Григор Димитров отпадна в Индиън Уелс

Той бе пречупен от Фернандо Вердаско

Григор Димитров приключи с участието си на турнира в Индиън Уелс. Той загуби с 6-7(4) 6-4 3-6 от Фернандо Вердаско.

В първия сет световният № 4 изпусна два поредни сетбола, преди да загуби тайбрека впоследствие. Реабилитира се през втората част, но в третата не удържа. Победителят ще играе в трети кръг с Тейлър Фриц.

Първият пробив в мача беше на сметката на българина. Той поведе с 3:1, но по-опитният Вердаско веднага върна услугата. Така се стигна до равенство и тайбрек в откриващия сет. В него бяха направени цели 5 минипробива, а испанецът се оказа по-съобразителен и се възползва от първата възможност да поведе в мача.

Димитров отговори светкавично в пробив още в първия гейм на втората част. Той затвърди с втори за 3:0, а Вердаско успя да се задържи, след като върна единия за 3:2.

Следващите няколко части минаха под диктовката на подаващите. При 4-5 Вердаско сервираше за оставане, като при 15-15 изпрати топката далеч в аут, след което направи същото и в следващото разиграване, давайки два сетбола на опонента си. Българинът не успя да се възползва, геймът мина през два дюса, преди да приключи в полза на сервиращия.

Развръзката дойде в тайбрек, който започна с пет минибрейка. Вердаско прекъсна серията за 4-2 точки, а до края задържа Димитров в догонваща позиция – 7-6(4).

В началото на втория сет испанецът направи двойна грешка при 30-30. На брейкбола първата ни ракета взе темпово разиграване и дръпна 1-0.

Димитров, който никога не е преодолявал втори кръг в Индиън Уелс, ще се подготвя за следващия си турнир - в Маями. Надпреварата започва на 21 март.