София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Григор Димитров с победа за България над Молдова (ВИДЕО)

За малко над час игра победи първата ракета на молдовците Раду Албот

4 годиниОбщество 7 Боряна Райчева

Националният отбор на България по тенис записа втора победа в турнира в Синди АТР Cup. Тимът ни надви Молдова, след като спечели и двата мача на сингъл. Гришо не остави шансове в превъзходството си и за малко над час игра победи първата ракета на Молдова Раду Албот с 6:2, 6:3.

По-рано днес втората ни ракета - Димитър Кузманов, победи Александър Козбинов с 2:0 сета (6:1. 7:5). 

За Григор Димитров остана задачата да осигури успеха и той се справи блестящо. Гришо премина за 84 минути през първата ракета на съперника Раду Албот. Албот, който е известен на нашата публика с участията си на Sofia Open успя да направи само един пробив, в началото на втората част и то благодарение на две двойни грешки на хасковлията.

"Толкова много българи има в Австралия, че няма как да не върви отлично. Много е лесно да се отпуснеш и да играеш в тази отборна надпревара. Когато ми липсва енергия, съотборниците ми я дават. Благодарим за подкрепата, всичко се получава засега", това каза Гришо след вълнуващата победа.