Григор Димитров започна с победа новия сезон. Най-добрият български тенисист се наложи над японеца Йошихито Нишиока с 6-3, 6-4 в първи мач от… | eurocom.bg"> Григор Димитров започна с победа новия сезон. Най-добрият български тенисист се наложи над японеца Йошихито Нишиока с 6-3, 6-4 в първи мач от…"/>
Гледай
на живо

Григор Димитров започна новия сезон с победа

Най-добрият български тенисист надделя над Йошихито Нишиока

Григор Димитров започна с победа новия сезон. Най-добрият български тенисист се наложи над японеца Йошихито Нишиока с 6-3, 6-4 в първи мач от турнира от ATP 250 в Бризбън (Австралия).

Срещата беше сравнително равностойна. Григор започна колебливо и в първите си два сервис гейма спаси общо 5 точки за пробив. Той успя да направи брейк за 3-1 и с уверена игра затвори сета, след като при подаванията си даде само още една точка.

Във втората част хасковлията проби в оспорван гейм за 3-2 и добави още един брейк за 5-2. Нишиока усети, че Гришо вече е решил, че мачът е приключил и върна един пробив за 3-5.

Последният гейм от мача беше дълъг и оспорван, но българският ас успя да реализира третия си мачбол.

Във втория кръг Димитров ще се изправи срещу победителя от мача между американеца Тенис Сандгрен и австралиеца Джон Милман.