София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Григор отказал френски и американски паспорт

Най-добрият български тенисист иска да напише автобиография

6 годиниСпортни 26 Боряна Райчева

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е имал предложения да смени гражданството си от Франция, Великобритания и САЩ. Това обяви баща му Димитър Господинов.

Григор обаче е избрал да запази българското си гражданство.

„Григор не се е замислял по този повод. Гордее се, че е българин и има намерение в близко бъдеще да направи една автобиография. Тогава ще се види каква е истината", каза бащата на тенисиста.

Почти същото каза Димитров и след най-големия си успех досега – спечелването на титлата във финалния „Мастърс“ на АТР в Лондон.

"Тази победа значи много за мен, за семейството ми и за моя отбор, но и за родината ми. Гордея се, че съм българин. Играя за моята страна цял живот и съм сигурен, че хората ще оценят това“, заяви тогава Григор.

Той приключва годината като №3 в световната ранглиста, като пред него са единствено легендите в тениса Рафаел Надал и Роджър Федерер.