София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Григор ще участва на двойки в Сидни

Партньор ще му бъде Александър Зверев

6 годиниСпортни 8 Боряна Райчева

След като загуби на полуфинала на турнира в Бризбейн от Ник Кириос, Григор Димитров ще участва в демонстративен турнир на двойки в Сидни като част от подготовката си за Откритото първенство ва Австралия в Мелбърн, което започва на 15 януари.

Григор ще си партнира с №4 в световната ранглиста Александър Зверев, а съперници ще им бъдат австралийците Лейтън Хюит и Ник Кириос.

Мачът е на 8 януари.

На турнира в Бризбейн Димитров и партньорът му Райън Харисън вече играха срещу Лейтън Хюит, който беше в двойка с Джордан Томпсън, и победиха. Григор Харисън стигнаха полуфинала, но се отказаха да го играят, тъй като американецът предпочете да съхрани сили за финалния двубой за титлата на сингъл.

Миналата година Димитров стигна полуфинал на Australian Open, където загуби в 5 сета от Рафаел Надал и сега има да защитава 720 точки.

Въпреки че не успя да защити титлата си от Бризбейн, Григор ще запази третата си позиция в ранглистата. В момента българинът има 5150 точки, с 540 повече от четвъртия Александър Зверев и с над 1000 повече от петия Доминик Тийм.