София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Григор Здравков: Съветниците на Борисов по кокаина са любители на именията

Лъчо Мозъка и Митко Каратиста - любители на евтините имения

5 годиниОбщество 528 Боряна Райчева

Григор Здравков, лидер на легия "Антимафия", направи в студиото на предаването "Евродикоф" по телевизия "Евроком" поредното си знаково разкритие за висши служители на държавна агенция "Митници" и за съветници на Бойко Борисов и Цветан Цветанов по наркотиците, които ги уличават в придобиване на имоти на безценица.

Един от тях е според Здравков Митко Каратист, който бил един от съветниците на Борисов и Цветанов "как да прави", разбирай - да се бори, с трафика на дрога. 

"Тези хора са любители на именията", каза лидерът на "Антимафия" и показа снимки, на които се виждат няколко луксозни къщи, разположени в зоната между Симеоново и Драгалевци.

"В една от тези къщи живеее общинската съветничка Татяна Николова Георгиева, жената на Каратиста, който съветва премиера относно трафика на кокаин. 

Тези хора са природолюбители, защото си имат ботаническа градина, а всички дървета под имота са изсечени, за да може Каратиста да наблюдава зайчетата", иронизира Григор Здравков. 

По думите му в парцела са разположени три-четири постройки, които се водят на две фирми, имат ипотеки, а един от собствениците дори и записал половин декар на името на роднина, за да заличи следите към себе си.

Като бивш служител на агенция "Митници" лидерът на "Антимафия" представи документи и за имотите на ръковоодители на агенцията, започвайки от най-високото място - от шефа й Георги Костов. 

Той намира за особено скадален факта, че Костов през 2006-а се сдобива с панелен апартамент в "Люлин"от 63 квадрата само за 10 000 лв. и с друга панелка в същия квартал за 18 000 лв. 

"Тогава изобщо не е имало такива продажни цени в България. Ако при някои случаи от "Апартаментгейт" цените бяха занижени няколко пъти, при сделката на костов са занижени с 500 процента", увери Здравков. 

"Един от любимците на Костов, продължи той, заместникът му Борислав Борисов, пък е любител на строежите в "Манастирски ливади". Той купува с  група граждани парцел с право на строеж с площ 1250 квадрата, като плаща за него по 49 лв. на квадратен метър и още 2 декара пак там за 19 000 лв.", посочи Григор Здравков. 

Освен тях заместникът на Костов си купува и апартамент за 70 000 лв., добави Здравков.

"Най-маститият защитник на Цветанов", както го определя лидерът на "Антимафия" - депутатът от ГЕРБ Лъчезар Иванов, по-известен с прякора Лъчо Мозъка, също не останал по-назад от своите колеги във висшия ешелон на властта. 

"Лъчо Мозъка си е купил къща в Банкя от 220 квадрата с китно барбекю за 100 000 лв. и го е ипотекирал за 50 000 евро, за да получи сумата", каза Григор Здравков. 

Той уточни, че тази сделка е станала през 2009 -а, първата година, в която Лъчезар Иванов влиза в Народното събрание. 

"Лъчо Мозъка ще си подаде ли оставката, или щото е доктор, Борисов няма да го блъсне?", попита реторично Здравков. 

Лидерът на "Антимафия" хвърли камък и към премиера, който укривал сигнали на цели 700 страници срещу лица, които 10 години "насипвали и заграбвали имоти". 

И цитира някои от имената  - Йорданка фандъкова, Румен Николов, Петко Дюлгеров. 

В списъка фигурирал и братовчедът на Борисов - Венцислав Николов Йорданов, разкри още Григор Здравков.