София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Григорова: Оставката на Петков последва, след като поиска повече пари за социалните работници

"Опитът ни с Деница Сачева не е добър"

4 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

След като финансовото  министерство отказа да отпусне средства за увеличаване на заплатите на социалните работници, беше поискано Бисер Петков да напусне поста си. Бисер Петков беше категоричен, че трябва да се отпуснат тези средства, това заяви Ваня Григорова, икономически съветник от КТ "Подкрепа" във връзка с напускането на поста на социалния министър и предложението Деница Сачева да заеме поста му. 

Земеделският министър Десислава Танева се отказа от исканите за нейния ресор средства и съм сигурна, че няма да напусне поста си, коментира Григорова. 

Икономистката е убедена, че работодателите не искат оставката на Бисер Петков. Ние водим изключително добър диалог с него. Категорично няма разхищение в социалната сфера. В крайна сметка министърът на труда и социалната политика не е човекът, който контролира сивата икономика, това е работа на министерството на финансите, коментира тя. 

По отношение на исканата оставка, Григорова е категорична:

Това решение беше взето на коалиционния съвет. Ако някой е отговорен за тази безумна идея за първия ден от болничните, Бисер Петков не е този човек. 

Масово в ЕС работодателите в държавите поемат много по-голяма отговорност по отношение на работниците си. Опитът ни с Деница Сачева не е добър. Тя оряза средствата за деца, които са пропуснали три дни в детската градина. 

Ще потърсим г-жа Сачева, за да й споделим исканията си. Имаме огромен проблем в БАБХ, утре ще връчим протестна нота на Бойко Борисов. Ще плъзнат сериозни зарази, ако не бъдат отпуснати още средства, информира още Григорова.