Гледай
на живо

Грипна епидемия в 14 области в България

Децата от над 900 училища в страната са във ваканция

Грипна епидемия в 14 области в България В общо 14 области в България е обявена грипна епидемия, поради големия брой болни. Заради епидемията... thumbnail text
В общо 14 области в България е обявена грипна епидемия, поради големия брой болни. Заради епидемията са преустанови учебните занятие в 901 училища в цялата страна. От днес във ваканция са учениците в Сливен и Хасково, като грипната ваканция там е до понеделник включително, съобщават от МОН.
 
194 училища в област Пловдив, 122 училища в област Варна, 122 училища в област Пазарджик и 69 училища в област Добрич продължават да не провеждат учебен процес.
 
Вчера епидемия беше обявена в софийска и варненска област. По-добра е епидемичната обстанвка в Бургас и Стара Загора, където поради намаляването на броя на заразените през последните няколко дни, децата се връщат днес в училище. В Перник ваканцията се удължава до петък.
 
Враца е в предепидемична обстановка, но не са достигнати необходимият брой болни, за да бъде обявена такава, съобщи кметът на града Калин Каменов.
 
Лекарите предупреждават, че тази и другата седмица се очаква пикът на епидемията. 
 
Припомняме, че грипът вече взе няколко жертви, среди които и 5-годишно дете в Благоевград, което почина след усложнение, вследствие на заболяването.