Гледай
на живо

Грипна епидемия в половин България

Грипът продължава да взима жертви

Грипна епидемия в половин България Повече от половин България вече е в грипна епидемия. 16 области на страната вече са обявили мерки за... thumbnail text

Повече от половин България вече е в грипна епидемия. 16 области на страната вече са обявили мерки заради грипа. От днес учениците от Кърджали и Видин също излизат във ваканция.До второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации.

Удължава се грипната ваканция в област Смолян. Тя ще продължи днес и утре, реши РЗИ-Смолян.
Областите Пловдив и София са с най-много отсъстващи ученици без уважителни причини, а проверките на Министерството на образованието отчитат по-висок процент на непосещаемост, отколкото тези на регионалните управления. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев пред депутатите от ресорната парламентарна комисия по време на вчерашния блиц контрол. 

До вчера в грипна ваканция бяха 901 училища, по информация на Министерството на образованието и науката.

Очаква се епидемия да бъде обявена и в София град.

В същото време вирусът взе още една жертва в Пазарджик. Други трима души се борят за живота си във великотърновската болница. Сред тях и бременна жена. 

Момче на една година е починало от усложнение от вирусна инфекция в Университетската болница "Д-р Георги Странски" в Плевен . Детето е докарано вчера около 1,30 ч. в изключително тежко състояние с дихателна недостатъчност.