Гледай
на живо

Грипна епидемия в София, Благоевград и Кюстендил

Училищата и детските градини ще останат затворени до 4 февруари

Грипна епидемия в София, Благоевград и Кюстендил От понеделник, 28 януари, Столична РЗИ обявява грипна епидемия на територията на област София-град. ... thumbnail text

От понеделник, 28 януари, Столична РЗИ обявява грипна епидемия на територията на област София-град. Учебните занятия се прекратяват за периода 28 януари - 4 февруари включително.

Грипна епидемия се обявява и в Благоевград, където училища и детски градини остават затворени от 28 януари до 1 февруари включително.

От същата дата специални мерки срещу разпространението на вируса влизат в сила и в Кюстендил. Там децата няма да посещават училище и градина до 01 февруари включително

До второ нареждане в трите области се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации.

Към днешна дата грипна епидемия е обявена на територията на следните области: Бургас, Варна, Видин, Добрич, Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Силистра, Сливен, Смолян, Софийска област, Стара Загора, Хасково, Шумен, Ямбол, както и на територията на Община Луковит. Отменена е грипната епидемия в Перник.