Гледай
на живо

Гръцки фермери ще блокират границата с България

Причината: споразумението за името на Македония

Гръцки фермери ще блокират границата с България Селскостопанските производители от област Серес планират символичен протест и блокиране на движениет... thumbnail text

Селскостопанските производители от област Серес планират символичен протест и блокиране на движението в района на ГКПП „Кулата-Промахон“ на 24 януари, четвъртък, съобщава Генералното консулство на Република България в Солун.

Протестът е във връзка с гласуването в гръцкия парламент на Преспанското споразумение за промяна на името на Република Македония.

Фермерите приканват всички свои колеги от цяла Гърция да организират протести по места, за да се изпрати ясно послание към правителството.

Междувременно от Гранична полиция увериха, че са в постоянен контакт с колегите си от гръцка страна. При евентуални затруднения в движението през пункта своевременно ще бъде предоставяна информация на пътуващите.

Българските власти предупреждават пътуващите за Гърция за възможни проблеми на граничен пункт „Кулата”. И напомнят, че алтернативата е ГКПП „Илинден” – „Екзохи”.