София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ГРУДЕВ: РЕГИСТРИРАЙТЕ САМО ОБРАБОТВАЕМИТЕ ПЛОЩИ

СРОКЪТ ЗА ЗАЯВЯВАНЕ Е ДО 15 ФЕВРУАРИ

8 годиниАгро 1 Боряна Райчева

До 15 февруари е срокът за регистриране на всички площи, ползвани от земеделските производители с валидно правно основание, за да получат след това подпомагане. Това обяви заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев по време на Националната среща на земеделските производители в България.
Заместник-министърът подчерта, че белите петна, които използват производителите, но не са заплатени трябва да бъдат платени до 15 февруари, за да може тези площи да бъдат заявени в кампанията за подпомагане. Грудев обяви, че има новост по отношение на системата, стартирала миналата година.
Грудев обяви въвеждането на две нови схеми за хуманно отношение към животните, отнасящо се за едър и дребен рогат добитък. Допускат се четири направления – осигуряване на свободно подово отглеждане, свободно пасищно отглеждане за всеки един от видовете животни. Предвижда се и нова схема за осигуряване на постоянна паша на пчелите.