Гледай
на живо

Губернаторът на Кемеровската област подаде оставка

Няма моралното право да остане губернатор

Губернаторът на Кемеровската област подаде оставка Губернаторът на Кемеровската област Аман Тулеев е подал оставка,  предава ТАСС. Във видеообръще... thumbnail text

Губернаторът на Кемеровската област Аман Тулеев е подал оставка,  предава ТАСС.

Във видеообръщение Тулеев обяснява, че няма моралното право да остане губернатор "с такъв тежък товар" от "страшната трагедия" в Кемерово на 25 март.

"Смятам, че това е  правилният, съзнателен и единствен начин това е  единственото истинско решение, защото с толкова голяма тежест като губернатор не може, морално не може. Ние всички живеем с тази ужасната трагедия, която настъпи в Кемерово на 25 март. Ние загубихме 64 души, повечето от тях деца, нашите деца. Всеки от нас пропусна това чрез сърцето си, целия този ужас, скръбта за тази катастрофа", каза Тулеев.

Губернаторът добави, че е направил всичко възможно, да се срещне със семействата на загиналите, да се опита да им помогне.

"Още веднъж изразявам най-дълбоките си съболезнования, но трябва да живеем, да живеем и да пазим паметта на всички тези, които сме загубили. Съвсем искрено,  пред иконата, мога да ви кажа, че в моята работа винаги съм бил ръководен от интересите на нашата страна, Русия и нашия регион", каза още губернаторът.

73-годишният Тулеев ръководи Кемеровската област от 1997 г. В миналото е имало нееднократни слухове, че той ще напусне поста.