София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Гърневски: Нинова е като онези, които КПКОНПИ разследва

Винаги интересът на БКП е бил първо за тях и после за народа

4 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

Идеята президентът да назначи шефа на КПКОНПИ е стара и нереалистична. Парламентът е този, който може да избере неутрално добрия кандидат, тъй като комисията, която го избира, се състои от по два члена от всяка парламентарно представена партия. Това заяви депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски, като посочи, че обвиненията на Корнелия Нинова. 

Трябва да припомня на Корнелия Нинова, че тези, за които в момента се търси сметка за незаконно имущество, тя е една от тях - с Техноимпекс. Когато крадецът казва "Дръжте крадеца", трябва да си зададем въпроса - какво те са правили по времето, когато ГЕРБ ги е нямало, коментира Гърневски.

Според него всички наблюдатели, социолози, политолози, политици ясно са заявили, че няма нито едно основание България да върви към предсрочни избори. Разликата между БСП и ГЕРБ нараства, а 60% от българите смятат, че няма нужда от смяна на управлението, информира депутатът от ГЕРБ. 

Той допълни, че политиката на доходи е заложена като водещ принцип за управляващите и понеже всичко това ще бъде изпълнено, опозицията се притеснява, че няма как да няма следващ мандат на ГЕРБ. Винаги интересът на БКП е бил първо за тях и после за народа, обобщи Гърневски.