София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Хамид Хамид: Държавата цъфти

Равносметка на партиите в края на политическия сезон

5 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

"Държавата цъфти.", това заяви иронично депутатът от ДПС Хамид Хамид пред bTV , правейки с колегите си от парламентарно представете партии разбор на изминалия политически сезон.
 
По думите на Хамид промяната е наложителна, но предсрочни избори сега биха довели до още от същия тип управление. В отговор на това Маноил Манев обясни, че по време на настоящото управление България най-накрая е финализирала сделката за закупуването на нужните на армията ни самолети. Хамид пък обясни, че ГЕРБ трябвало да признаят, че без ДПС нямало да има нито самолети, нито НАТО. Депутатът от ДПС отрече обаче за тайна договорка между партията му и тази на управляващите и изтъкна огромния проблем с чумата, за който правителството действало със закъснение.
 
"Единственото нещо, което направиха беше да се обърнат към гражданите и да ги помолят да си ликвидират прасетата", коментира още Хамид.
 
Манев опонира, че основният въпрос не е какво е свършено, а това, че сега трябвало да се справим с чумата и това не било реакция  тип "след дъжд качулка", категоричен беше той.
 
 Според Александър Симов от БСП, нещата с чумата вече били изпуснати, като от ГЕРБ досега не били направили нищо, за да се правят с проблема.
 
"Не е необходима да си експерт, за да знаеш, че щабът, който трябва да заседава за тази чума е заседавал през последната година само един път", изтъкна Симов.