Гледай
на живо

Харадинай към Меркел: Косово е готово за влизане в ЕС

По повод изказването ѝ за Западните Балкани

Харадинай към Меркел: Косово е готово за влизане в ЕС Бившият министър-председател на Косово Рамуш Харадинай приветства изказването на Ангела Меркел, че&l... thumbnail text

Бившият министър-председател на Косово Рамуш Харадинай приветства изказването на Ангела Меркел, че“ Европа ще бъде наистина обединена, когато към нея се присъединят и Западните Балкани“. Той заяви, че от страна на Косово има готовност за присъединяването към Съюза.

Харадинай публикува в „Туитър“ снимка с германския канцлер, от скорошната им среща в Берлин. „Аплодирам германския канцлер Меркел за потвърждаването на перспективата за присъединяване на Западните Балкани, днес от унгарския град Шопрон. Европейският съюз ще бъде по-силен и проспериращ, ако държи всички страни от региона, по-близо до ЕС. Косово е готово! ” - написа бившият косовски премиер.

Меркел направи това изказване, по време на срещата си с премиера на Унгария Виктор Орбан, по случай отбелязването на 30-тата годишнина от „Паневропейския пикник“ - първото масово бягство на граждани на ГДР на Запад.