София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ХАРИСЪН ФОРД СЕ ЗАВРЪЩА КАТО ИНДИАНА ДЖОУНС

ПЕТИЯТ ФИЛМ ОТ ПОРЕДИЦАТА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ПРЕЗ ЮЛИ

8 годиниЛюбопитно 2 Боряна Райчева

Харисън Форд и Стивън Спийлбърг се събират отново в екип, за да заснемат петият филм от поредицата за Индиана Джоунс. Премиерата ще е през юли, съобщи "Уолт Дисни" без да разкрива нищо за сюжета.

На 73 години Форд се включва в ролята на прочутия авантюрист-археолог 35 години след излизането на екран през 1981г. на "Похитители на изчезналия кивот".

Спийлбърг, който е на 69, се заема с със завръщането на разказа за Инди Джоунс пред зрителите 11 години след "Индиана Джоунс и царството на кристалния череп". В последния филм главният герой се срещна с бившата си любов Марион (Карен Алън) и откри, че има пораснал син Мът Уилямс (Шая Лабьоф). От "Уолт Дисни" не казват дали двамата актьори ще се включат в продължението.

Продуценти ще бъдат Катлин Кенеди и Франк Маршал. Спийлбърг е бил режисьор на всичките филми от поредицата.

"Индиана Джоунс" е създаден от Джордж Лукас и през годините донесе на създателите си почти 2 милиарда долара глобални приходи.