София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Хеликоптер се разби в Ню Йорк

Двама души са убити, а трима ранени

6 годиниИнциденти 7 Боряна Райчева

Хеликоптер се разби в източната част на Ню Йорк в неделя вечер, падайки във водата. При инцидента загинаха двама души, трима са в критично състояние, съобщиха властите в щата, цитирани от Вашингтон поуст. На борда на хеликоптера е имало шест души.

Частният хеликоптер е била нает за фотосесия. Паднал е близо до имението  Грейси, кметската резиденция. Пилотът успял да се откопчае от колана е и бил издърпан. Пасажерите са извадени от полицейските и пожарните водолази, които трябваше да ги откачат от тесни колани, докато бяха с главата надолу, заяви комисарят по пожари Даниел Нигро.

Свидетели на катастрофата казват, че хеликоптерът е плававал много шумно, после изведнъж е паднал във водата и бързо се е потопил. Но пилотът се появи на повърхността и се приближиха полицейски лодки, разказват очевидци.

Говорител на Федералната авиационна администрация каза, че Eurocopter AS350 е паднал малко след 19 часа. Самолетът е собственост на Liberty Helicopters, компания, предлагаща както чартърни полети, така и обиколки на забележителности, популярни сред туристите.

Небето над Ню Йорк непрекъснато е изпълнено с бръмчащи хеликоптери, превозващи туристи, бизнесмени, репортери, медицински екипи и други. Катастрофите в района не са не са нечувани.