Гледай
на живо

Хиляди сърби на протест

Искат оставката на президента Александър Вучич

Хиляди сърби на протест Втори пореден протест в рамките само на един месец изпълни улиците на Белград снощи. Въпреки лошото ... thumbnail text
Втори пореден протест в рамките само на един месец изпълни улиците на Белград снощи. Въпреки лошото време в страната, хиляди сърби излязоха на улицата за да поискат отново оставката на президента си Александър Вучич.
 
Демонстрацията, беше организирана от опозиционната социалистическа партия, като народното недоволство премина през няколко централни белградски улици.
 
Събралото се множество протестира срещу начина, по който избраният през 2016-та година Вучич управлява страната. Те го обвиняват в авторитаризъм и в опит за ограничаване на медийната свобода.
 
Политиката на Вучич се определя като проевропейска, но опозицията го обвинява, че руши демокрацията в страната, а също и че е сключил сделка с Прищина за сформирането на косовската армия.
 
По примера на "жълтите жилетки" от Франция, някои протестиращи в Белград също носеха светлоотразителни елеци. 
 
Митингът започна пред сградата на държавната телевизия, обвинявана, че обслужва правителството, и завърши пред президентството, където протестиращите скандираха за оставката на Вучич.