Гледай
на живо

Холандия победи в Евровизия 2019

На второ място остана Италия, а на трето Русия

Холандия победи в Евровизия 2019 Холандия е големият победител на Евровизия. На второ място остана Италия, а на трето Русия. След мес... thumbnail text

Холандия е големият победител на Евровизия. На второ място остана Италия, а на трето Русия. След месеци подготовка, 26 страни достигнаха до големия финал на тазгодишното издание на конкурса.

Миналогодишната победителка Нета Барзилай връчи трофея на Дънкан Лорънс за изпълнението на песента "Arcade". Резултатът бе определен от комбинация от гласовете на експертното жури и зрителите от всички 41 страни участнички в конкурса.

Мадона изпълни новия си сингъл "Future" заедно с американската хип-хоп звезда Quavo на финалите на "Евровизия" в Тел Авив и призова феновете "никога да не подценяват силата на музиката да обедини хората".

60-годишната мегазвезда изпълни две песни, като първата беше хита й "Like A Prayer" от 1989 г. Мадона пя на изтънчен декор, наподобяващ църква с хор, облечен с монашески роби. Quavo, част от хип-хоп групата Migos, след това се присъедини към нея за повлияното от реге изпълнение "Future" от предстоящия й албум Madame X.

В един момент нейните танцьори за кратко се появиха с израелски и палестински флагове на гърба на костюмите си. От организаторите посочиха, че това не е било одобрено и не е било предвидено по време на репетициите.

Не само кралицата на попа наруши правилата. Исландските участници от Hatari също излязоха с палестински флагове по време на обявяването на вота на зрителите. Организаторите заявиха, че е възможно исландците да бъдат наказнаи.