София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Хомосексуална любовна драма – зад сигнала за атентат на хотел „Плиска“ (ОБЗОР)

Неуредени взаимоотношения между българин и чужденец вдигнаха полицията на крака

8 годиниКрими 2 Боряна Райчева

Информацията за готвен атентат в района на квартал „Изток“ излезе тази сутрин във Фейсбук съобщение на страницата на Американския държавен департамент. В него се предупреждават американските граждани да избягват района на хотел „Плиска“, защото се планира терористичен акт в автобус или автобуси на спирката. От американското посолство отказаха да коментират „нещо, което е обект на текущо разследване“. От МВР пък ни уведомиха, че сигналът е проверен и няма заплаха за никого.
Стигайки до мястото обаче заварихме няколко полицейски екипа – от страната на бившия хотел „Плиска“ и от тази към квартал „Изток“. Някои от хората, които чакаха автобуси на градския транспорт, не бяха информирани за подадения сигнал. Други обаче изразиха явно притеснение за живота си.
В последствие се оказа, че сигналът е подаден още вчера от екипи на МВР и ДАНС. След извършена проверка е установено, че става въпрос за неуредени любовни отношения между българин и чужденец. А присъствието на униформени служители най-вероятно е било заради акция по задържането на група от 12 нелегални мигранти. След преследване между полицията и шофьора – трафикант, бежанците са арестувани. Водачът на автомобила е криминално проявен мъж от София. Така сагата с фалшивия сигнал за подготвян атентат завърши без да се узнае кой е публикувал съобщението в социалните мрежи и защо.
Малко по-късно столично училище в кв. "Лозенец" затвори врати поради сигнал за поставено взривно устройство в сградата. В хода на проверката, служителите на реда са установили, че такова няма.