Гледай
на живо

Храна, а не война

Благотворителност, не само по Коледа

Храна, а не война Всяка неделя през цялата година активисти на международната инициатива за солидарност “Храна, ... thumbnail text

Всяка неделя през цялата година активисти на международната инициатива за солидарност “Храна, не война" раздават на хората в нужда храна, вода и дрехи. Бездомни и социално слаби разчитат на активистите на движението, за да се нахранят, облекат или просто да си поговорят с някого.

Доброволците в движението “Храна, не война” приемат нещата като взаимопомощ. Когато се съберат не просто споделят храната, която са донесли. Целта им е да споделят време, грижи, да се опознаят с хората и да търсят заедно решения на общи проблеми.

Храна, а не война инициира месене на хляб. Хората с ниски доходи или без дом са тези, които разчитат на този хляб. Те също се включват в месенето , в Хлебна къща София на ул. Екзарх Йосиф 103.

Инициативата Храна, а не война даряват не само по Коледа, а всяка неделя през цялата година. Освен, че ги снабдяват с неща от първа необходимост вече ги и приютяват в помещението на столичната улица “Георг Вашингтон”.

Може да помогнете на инициативата като се свържете с тях и ги попитате от какво имат нужда. Дали от доброволец, който да донесе малко храна или да я сготви. А може би имат нужда от консумативи от първа необходимост, с които да снабдят нуждаещите се. А дори и да нямате какво да дадете може да отидете в помощението на Георг Вашингтон 51 просто, за да поговорите с някого. Със сигурност ще си тръгнете от там с друг поглед към света.