София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Христо Иванов: Иван Гешев е фаворитът за главен прокурор

„С него можем да се затъжим по Сотир Цацаров“

пропускане
5 годиниПолитика 9 Боряна Райчева

„Фаворитът на Сотир Цацаров за главен прокурор е неговият заместник Иван Гешев“. Това констатира в интервю за „Медиапул“ лидерът на "Да, България" и съпредседател на „Демократична България“ Христо Иванов.

„С Иван Гешев като главен прокурор ще се затъжим по сегашния му шеф Сотир Цацаров“, смята бившият министър на правосъдието.
Христо Иванов е на мнение, че „Иван Гешеве изглежда готов да ескалира линията на брутална репресия“.

„Става дума за безочливо обслужване на интересите на управляващите и заедно с това, в личен план, проявява примитивизъм и безогледност“, каза опозиционният лидер.

Според него на този фон ще наблюдаваме опит за спазаряване на цацароподобна фигура, която ще има две задачи.

„Да продължи да гарантира безотговорност за тези, които са на власт и да продължи ескалацията на репресията към онези, които пречат на властта“, поясни Христо Иванов.

По думите му инициативата на президента Румен Радев за предизвикване на дебат не доведе до разбиване на омертата.

„Не се получи разговор за състоянието на прокуратурата и затова какъв трябва да е човекът, който би могъл да промени това състояние“, обобщи лидерът на "Да, България".