София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Христо Иванов: Внасяме дисциплинарно производство срещу Гешев

Според Демократична България е абсурд да са участвали в атаката срещу НАП

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

В четвъртък от "Демократична България" ще внесат предложение за образуване на дисциплинарно производство срещу Иван Гешев. Ще продължат да настояват и за това кандидатурата на Гешев за следващ главен прокурор да бъде оттеглена. Това обяви Христо Иванов в ефира на БНТ.

Няма нищо безпрецедентно в единодушието на прокурорската колегия. Тя е постоянно единодушна с мнението на г-н Цацаров. Защото самата идея за съществуване на такава колегия, съставена от хора, които са му кариерно подчинени, е нонсенс, заяви Иванов.

Лидерът на "Да, България" каза още, че Гешев е направил силно внушение за това, че по някакъв начин "Демократична България" стои зад пробива в сигурността на НАП, което е изключително проблематично, само по себе си, като внушение. Защото ние сме политическата сила, която най-много настоява за това в България да има реална киберсигурност.

Христо Иванов определи като "абсолютен абсурд" от "Демократична България" да имат политическа връзка с хакерската атака срещу НАП. Той припомни срива в Търговския регистър и необходимостта от мерки, за които още тогава са призовали.

Ние сме политическата сила, която настоява за спазване на правата на хората, това е атака срещу ядрото на нашите политически убеждения, каза Иванов.