София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Хванаха 28 нелегални мигранти в София

Oткрити в необитаема къща в софийски квартал

5 годиниКрими 4 Боряна Райчева

Общо 28 незаконни мигранти са установени при две полицейски операции в София, съобшиха от Областната дирекция на МВР.


15 от чужденците били открити в необитаема къща в софийски квартал. Те нямали документи за самоличност, а след проверка се установило, че са влезли незаконно в страната. 14 от тях са се самоопределили като афганистанци, а един - като пакистанец.


В рамките на операцията криминалистите засекли в имот в друг квартал на столицата още една група от 13 чужди граждани. Те също били без документи за самоличност, осем от тях се представили за граждани на Афганистан, трима - на Пакистан, а други трима – на Ирак. Установен, задържан и разпитан е и собственикът на имота, в който са били открити незаконните чужденци.


По случаите са образувани досъдебни производства, работата по тях продължава под наблюдението на прокуратурата. Чужденците са предадени на Дирекция „Миграция“ и са настанени в центровете от затворен тип.