София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

И бившият работодател на Петко Сертов излезе в панамските документи

Ангел Божилов е имал две офшорки, регистрирани на Сейшелите

8 годиниИкономика 1 Боряна Райчева

Още едно име на българин се появи от панамските документи. Това е Ангел Иванов Божилов. Божилов се прочу, след като се оказа, че бившият директор на ДАНС Петко Сертов е започнал работа в една от фирмите му.  Бизнесменът е бил директор и акционер в 2 компании, които са били регистрирани на Сейшелските острови преди близо 14 г.

Според Божилов офшорките не са развивали дейност и не са имали банкови сметки.

Фирмитге Ancom Enterprises и AB International са регистрирани на Сейшелите през юли 2002 г.

Адресът на Ancom Enterprises и AB International, даден в София, съвпада с адреса, на който е офисът на българската компания на Божилов - “ОЕТ-Обединени енергийни търговци”.

През септември 2008 г. Агенцията за международен бизнес на Сейшелите ги е замразила, тъй като не са си платили лиценза за 2007 г. За възстановяването му всяка от тях трябвало да плати по 1680 долара. Това и станало през ноември 2008 г.

Междувременно НАП поднови искането си да получи достъп да панамските досиета. Шефът на данъчните Бойко Атанасов декларира, че информацията ще бъде използвана единствено за проверка дали офшорните собственици са си платили данъците.