София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

И другите 3 деца от Кардам вече са в болница

„Децата са в стабилно общо състояние“, съобщи началникът на спешното отделение

пропускане
4 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

И другите три деца на семейството от генералтошевското село Кардам са приети в Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич, съобщи началникът на Спешното отделение д-р Калоян Куртев.

Вчера в 17 часа те са настанени за наблюдение в Детско отделение на лечебното заведение по разпореждане на прокуратурата. Ще им бъдат направени пълни изследвания.

"Децата са в стабилно общо състояние, придружени са от социални работници", допълни д-р Куртев.

В семейството се отглеждат общо 6 деца на възраст от 4 до 13 години.

В неделя 9-годишният Стефан почина, а две от сестрите му - на 11 и 7 години бяха приети в тежко състояние в болницата в Добрич. По-късно момиченцата бяха транспортирани в УМБАЛ "Света Марина" във Варна, а по-голямото дете се бори за живот.

"Извикан бе регионален консултант от нашата клиника, който установява засягане на сърдечен мускул, остър миокардит, който продължава и в момента. Основното, което заплашва живота на детето е състоянието на сърцето, а то за момента все още не е започнало да се подобрява", коментира проф. Виолета Йотова, ръководител на Първа детска клиника в УМБАЛ "Св. Марина" - Варна.

Лекарите очакват резултатите от изследванията на децата. Дотогава за причината за смъртта на 9-годишния Стефчо и за състоянието на сестрите му може само да се гадае. Разследването на случая продължава под ръководството на Районната прокуратура в Генерал Тошево.