Гледай
на живо

И Маджо се появи в Списъците от Панама

Бизнесменът е имал офшорка, регистрирана на Британските Вирджински острови

И Маджо се появи в Списъците от Панама Младен Михалев-Маджо е бил акционер от юни 2003 г. до октомври 2004 г., в офшорна фирма, регистриран... thumbnail text

Младен Михалев-Маджо е бил акционер от юни 2003 г. до октомври 2004 г., в офшорна фирма, регистрирана на Британските Вирджински острови.

Това показа продължаващото проучване на „24 часа” в „Документите от Панама”.

На 26 октомври 2004 г. собствеността на въпросното дружество - Anfiеld Finance Ltd е прехвърлена на фондация Victoria Property Investment, регистрирана в Лихтенщайн. 14 години по-късно - през март 2015 г., акциите на Victoria Property Investment са прехвърлени на OMNI Capital Assets, регистрирана в Британска Ангила.

В документите няма информация с кого са свързани последните 2 дружества.

Адвокатът на Михалев Николай Борисов потвърди, че той е притежавал акции в Anfiеld Finance Ltd, които е прехвърлил през 2004 г. и след това няма отношение към дейността на дружеството.

“Понастоящем интересите на Младен Михалев се представляват от голяма юридическа фирма и по никакъв начин не са свързани с Anfiеld Finance Ltd”, поясни пред „24 часа” Борисов.

Посочените фирми са имали бизнес активност в България до 2014 г., когато в сила влиза Законът за икономическите и финансовите взаимоотношения с дружествата, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим, свързаните с тях лица и техните действителни собственици.

Младен Михалев, известен с прякора си Маджо, е български бизнесмен и бивш състезател по борба. Член е на масонското общество и е смятан за един от основателите на групировката СИК.