София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

И Надал аут от Australian Open

Марин Чилич може да измести Григор от третото място в ранглистата

6 годиниСпортни 2 Боряна Райчева

Водачът в световната ранглиста Рафаел Надал прекрати участието си на Australian Open. Испанецът се отказа заради контузия в петия сет на четвъртфиналния си мач срещу Марин Чилич.

При резултат 0:2 в петия сет Надал реши да се откаже, тъй като малко по-рано се появиха болки в бедрото.

"Жалко за Рафа. Той е голям боец и винаги дава всичко от себе си на корта. Двамата правехме страхотен мач. Тъжно е, че трябваше да приключи по този начин", каза Чилич, който ще се опита да се класира за първи път на финал в Мелбърн и за трети път в турнир от Големия шлем.

Ако стигне до последния мач, хърватинът ще измести Григор Димитров от третата позиция в световната ранглиста. За място на финала хърватинът ще играе с Кайл Едмънд, който стигна дотук след победата си срещу Димитров на четвъртфинала.

Полуфиналът в долната половина на схемата ще бъде определен в сряда. Първият мач противопоставя големите изненади на турнира - Тенис Сандгрен и Хьон Чун. Във втория двубой шесткратният шампион и носител на титлата от миналата година Роджър Федерер среща Томаш Бердих.