София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

И родата на Делян Добрев с евтини апартаменти

Майка, браповчедка и кумец се облажили с имоти

5 годиниОбщество 8 Боряна Райчева

Майката на депутата от ГЕРБ Делян Добрев, братовчедка му Росица Гаргова и кумът му Евгени Консулов (зам.-кмет на Хасково) са си напазарували имоти ново строителство в София на цени от 270 евро на кв. м., пише Биволъ.

Сделките са извършени в периода 2016 – 2018 г. Всички лица са част от т.нар. Дриймтийм, наречен така от самия Добрев, след като бяха разкрити, че в съзвездие от фирми, свързани с Гаргови и родителите на народния представител са се влели поне 100 милиона от обществени поръчки.

Имотният "дебют" на Добреви и Гаргови в столицата е открит от кума на Делян Добрев - Евгени Консулов, и съпругата му Кремена на 29 септември 2016-а. 

Тогава двамата се сдобиват “на изкоп” с два апартамента в новострояща се жилищна сграда на ул. "Иван Сусанин" в кв. “Манастирски ливади”.

Цените са повече от изгодни – 41 115 лв. за апартамент от 73 кв. м. или по 288 евро на кв.м. и за апартамент от 56 кв.м. - 315 евро на кв.м.