София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

ИА „МЕДИЦИНСКИ ОДИТ“ ОТЧЕТЕ ПОСТИГНАТОТО ПО ПРОЕКТ, ФИНАНСИРАН ОТ ЕС

БЛИЗО 79 ХИЛ. ЛЕВА ДАВА ЕС ЗА ПО-КАЧЕСТВЕНА МЕДИЦИНСКА ПОМОЩ

9 годиниЗдраве 14 Боряна Райчева

От Изпълнителна Агенция „Медицински одит“ дадоха пресконференция, за да отчетат постигнатото по проект „Повишаване на компетенциите и професионализма на служителите си. Общата му стойност е 78 995 лева.
Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Административен капацитет“ и е съфинансиран от ЕС. Целта му е по-високата ефективност на служителите на Агенцията. Изпълнените дейности включват сформирането на екип, избор на изпълнител за провеждане на обученията, осигуряване на информация и публичност, лигистика и транспорт. Проведени са 4 обучения в ключови за дейността на Агенцията области. Те са за контрол на качеството на медицинската дейност, за системи и стандарт на управление на качеството. Кадрите на „Медицинския одит“ са повишили компетенциите си и за защита при ноарушени права на пациентите и за осигуряване на безопасността им, съобразно с европейските изисквания. В проекта са участвали 35 служители на Агенцията. Изпълнителният директор доц. Д-р Златица Петрова обобщи резултатите.
Своите впечатления сподели и един от участвалите в обученията д-р Константин Гърневски.
Като повишава компетенциите на служители си с проекти като този ИА „Медицински одит“ се стреми да гарантира достъпът на българските граждани до качествена, безопасна и ефективна медицинска помощ.