София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Яне Янев: Борисов трябваше да се кандидатира за президент

„В момента Радан Кънев е най-удобният говорител на БСП”

7 годиниПолитика 12 Боряна Райчева

Нищо хубаво няма да се случи, ако няма пълен рестарт на системата. Това означава свикване на Велико народно събрание и промяна на конституцията. В момента Радан Кънев е най-удобният говорител на БСП с неговата нова формация „Нова Република”. С тези си действия той помага на БСП, заяви председателят на РЗС Яне Янев в интервю за БНТ. Тези хора наистина ли смятат, че нашият народ е толкова късопаметен. Че сме забравили, че пет пъти БСП управлява България и пет пъти ни доведе до провал.
Не вижда ли Корнелия Нинова скритите в червените редици милионерите на Конгреса на БСП. Защо тези хора не излязоха на сцената. Как тези хора ще се борят с корупцията, попита бившият съветник на Бойко Борисов.
Ако БСП спечелят, ще стане по-зле в сравнение с Румъния. България и Румъния са единствените държави европейски, които залитат към лявото, коментира още той
Основната грешка на президентските избори я допусна Бойко Борисов, защото беше изключително компромисен със своите партньори и като Дядо Коледа им раздаваше подаръци, убеден е Янев.
Според него „за да не им скърши хатъра, той не се кандидатира за президент. Ако се беше кандидатирал, щеше да бъде избран. А ако беше избран, щеше да има обновено Правителство, в което да бъдат махната много голяма част от министрите”.