Гледай
на живо

Яне Янев: Елена Йончева вменява на парламента противоконституционни функции

"Ако бъде избрана за депутат, няма да може да разследва охраняването на границата“

Яне Янев: Елена Йончева вменява на парламента противоконституционни функции Това, което чуха сутринта българските граждани казано от Елена Йончева: „Като депутат ще разсл... thumbnail text

Това, което чуха сутринта българските граждани казано от Елена Йончева: „Като депутат ще разследвам как се охранява българската граница – защо оградата може да бъде прескочена със стълба, защо не работеха камерите по оградата....” е абсолютна лъжа! Това заяви лидерът на Ред законност и справедливост Яне Янев.

Елена Йончева, ако бъде избрана за депутат, няма да може да разследва как се охранява българската граница, нито ще може да прави каквито и да било други разследвания, тъй като по Конституция Народното събрание може единствено и само да прави анкети и то чрез временни анкетни комисии. Нищо повече! Народните представители нямат разследващи функции и не могат да бъдат едновременно депутат и разследващ журналист, коментира Янев.

Елена Йончева обаче би могла да направи интересно журналистическо разследване преди да е избрана за депутат, за да установи защо експремиера Сергей Станишев е освободил Корнелия Нинова като зам.-министър на икономиката и енергетиката и член на борда на директорите на Булгартабак. Мотивите са невероятни..., но оставям на гражданската й съвест да ги оповести или да ги скрие, добави още лидерът на РЗС.